Oden Arkansas - Reisverslag uit Oden, Verenigde Staten van Mirthe Peijl - WaarBenJij.nu Oden Arkansas - Reisverslag uit Oden, Verenigde Staten van Mirthe Peijl - WaarBenJij.nu

Oden Arkansas

Door: Mirthe

Blijf op de hoogte en volg Mirthe

12 September 2006 | Verenigde Staten, Oden

Gland in Fort Smith, ik sta op het vliegveld met al mijn koffers(blaren op me handen). Wachten kijken niet wetend wat ik moet doen. Er komt iemand naar mij toe ben jij Mirthe? Ik zeg ja en het eerste wat ik dacht jij bent geen 26. We gingen naar de auto en praatten over van alles. We gingen zitten voor een 2uur durende rit. De auto was een beetje vies dus ik was erg benieuwd naar de rest.

Eerst maakten we een stop bij school, alle kinderen kwamen op me af rennen, ik dacht OH MY GOD! Beetje de school verkend en toen naar huis, alles is van hout, en ze hebben niet eens 2 dezelfde glazen. Nouja valt mee te lezen toen gingen we paardrijden, dat was erg leuk en een hele mooie omgeving. Ze is heel aardig maar afentoe praat ze in haar zelf. Ik heb gezegt dat ik vrijdag ga koken want ik wil wel wat normaals eten hier. Jesse is erg raar. Ach het zal het tijdsverschil wel zijn.

Dit was 06-11-'06

1e schooldag.
We moesten met de schoolbus want de auto van Jesse was stuk. Het leek me altijd erg leuk maar nu snap ik waarom het minder leuk is. Gehobbel enz. Het was een lange dag ik moest op om 06:30 en werd opgehaald om 07:15 en dan ben je rond 07:45 op school. Dan kan je onbijten op school, dat ging ik doen. Bah vies ielll. De schooldag is van 08:00 tot 15:15, best lang dus. Me schoolrooster ziet er als volgt uit:
Englisch
US History
Advertising/Retailing
Foods
CBA
Study Hall
Parenting/Child Dev.
Family Dynamic
En dat elke dag. Het onbijt en de lunch zijn dus echt vies op school, dat neem ik voortaan zelf wel mee. Toen ik thuiskwam van de lange schooldag gingen we lekker paardrijden en voor de rest niks gedaan.

Dit was 07-11-'06

Vrijdagochtend ging we om 07:30 weg want de auto was gemaakt. Dat is echt een voordeel. Maar zit je daar op school, valt de stroom uit van 9 tot 1:s. Maar je moet gewoon op school blijven. Daar ging me les koken inclusief pancakes bakken en 2uur computerles. Beetje balen toen naar huis en weer lekker paardgereden. 's avonds nog even zitten praten praten want ik had Shelby ontmoet, een hele aardige man. Ik had ook gekookt(goede indruk maken).

Dit was 08-11-'06

Zaterdag uitgeslapen en toen een lange tocht gemaakt met de paarden, de namen zijn Lightnin en Rose. Ik rij op Lightnin.
's avonds gingen we naar de Vanity Fair, soort van kermis. Erg leuk daar houd ik wel van, maar de familie niet. Toch had ik Lousanne weten over te halen om mee te gaan in de bank(je weet wel dat ding wat van links naar rechts gaat blablabla gaat. Ze wou eerst niet mee ik zeg ah doe niet flauw. Oke zegt ze, dus wij erin, dat ding is nog niet weg of ze begint te schreeuwen, een varkenstal was er niks bij. De man stopte zelfs de rit om te vragen of het wel goed ging. Shelby zat op een bankje te lachen en ik moet niet meer stoppen met janken van het lachen. Ze was gewoon heel bang. Ik vond het wel grappig, alsof er iemand een moord had gepleegd.

Dit was 09-11-'06

Zondagochtend naar de kerk geweest. Was best interessant maar toch viel ik in slaap, oeps. Toen naar huis films gekeken en nog meer en nog meer. Toen weer naar de kerk want we gingen daar een film kijken over ik weet niet meer. Was erg interessant en volgende week gaan we de documantaire kijken.

Dit was 10-11-'06

Maandag had het geregent dat is wel lekker maar het is nog steeds echt heel heet. Verder lekker films gekeken en Mama en Jane hebben me gebeld, dat vond ik erg leuk.

Dit was 11-11-'06

Nu een paar leuke dingen:
Shelby is 39, aardige/gezellige vent.
Lousanne is 35, lieve aardige vrouw.
Jesse is 16, en erg raar.

Paar leuke dingen:
*De auto's gaan hier niet op slot, ze laten zelfs de sleutels erin zitten. Overal waar ze komen.
*De site van de school http://timberwolves.k12.ar.us/

*mpeijl@timberwolves.k12.ar.us
Dat is een email adres van school die kan je ook gebruiken.

*Jesse is zo raar omdat hij vragen niet met ja of nee beantwoord. Als je vraagt heb je lekker geslapen? Dan zegt hij proprably(misschien). Ben je blij dat je vader terugkomt zegt ie i guess(denk het). Ooh het is echt een sukkel.

Tot nu toe vermaak ik me goed en heb ik het erg naar me zin, ik moet nu gaan want ik ga op de foto: PRODENTSMILE!:)

IK MIS JULLIE ECHT HEEEEEL HEEEEEL ERG!
KUS KUS KUS KUS

• 12 September 2006 - 15:18

Chrissy:

Dag wijffiej, oh daar ben ik blij om dat je het nu een beetje naar je zin hebt:D Nog leuke jongens in je klas:P Is het een beetje wat je ervan had verwacht die school? net zoals op tv enzo? Vind het echt leuk om te lezen!! Zal na elk berichtje van je ook wat achter laten:P anders lijkt het net of niemand het leest haha, en is natuurlijk ook voor jou leuk om de reacties te lezen
    Dikke kus (L)

• 12 September 2006 - 16:11

Jane:

Hey poppedropje!
    Leuk verhaaltje weer om te lezen! Gister hebben we lekker een uur gebelt. Heb ik van genoten. Het was zooo leuk om weer is lekker met je te kletsen. Vanavond ga ik weer bellen maar dat wist je al. ;) Maare ff tussen door... Je zat dus in het vliegtuig en toen kwam zo'n stewardes-chick naar je toe en die zei: you want chickin ore pasta? En toen zei jij dus: Both please! :D Hahaha je kon me opvegen. En op de terug weg doe je het hoor. 3 drankjes ;) Mhm... Ik mis je wel hoor... Maar vanavond bel ik je nog ff en dan kunnen we ff een tijdje niet bellen want ik ga maandag op kamp, maar het weekend voordat ik op kamp ga stuur ik je nog wel een e-mailtje.
    Ben super blij dat het goed met je gaat en dat je het leuk hebt! Ik mis je heel erg! Vond het echt leuk om je berichtje op deze site te lezen. En die Jesse... Gewoon negeren die hap. Het is toch een vaage kluizenaar. Toch?
    Kippie spreek je vanavond!! :) Love you!! (K)

• 12 September 2006 - 17:46

Wiebeke:

He die mirthe,
    Ben jij even stoer bezig met veel paard rijden en ook nog naar de kerk..... Ik denk dat de cultuur shock wel erg hoog is, maar het zal wel wennen. Er leuk om je verhalen te lezen...
    Ik ben blij dat je eindelijik er zit en ik denk je ouders ook ....
    Met mij gaat alles goed en weinig nieuws te vertellen, hard aan het werk en lekkere nazomer (een paar dagen) dus geen klagen op het moment!
    Wieb

• 12 September 2006 - 18:06

- Kim -:

wat leuk om je verhaaltjes te lezen!
    ik hoop dat t je goed gaat!

dikke kus!

• 13 September 2006 - 08:03

Birgit:

Hoi lief niggie, wat een ervaringen allemaal!! Goed dat je daar zit meid, heb je de rest van je leven wat aan!! Zijn net terug van vakantie dus moest nog even alles nalezen enzo, vandaar wat late reactie!!
    Wat een mooie foto staat er op de site van jou zeg!!
    Hoe is het daar met roken?
    Is Jesse een jongen, ja ttoch? Ik vind het leuk om je berichtjes te lezen en ga mij gelijk aanmelden of iid nog even goed lezen!! Wij keep in touch en hou je taai en geniet, dikke kussen van Bas, Birgit en Dick

• 13 September 2006 - 10:47

Maris:

Hoi lieve sgat !!

Ik ben egt blij dat je steeds verhaaltjes er op zet :D erg leuk !!
    ben blij om t ehoren dat het leuk is ...je gaat nu niet opeens prof paardrijdster worden he :P !
    Hahaah miss kan je jesse even wat nederlands maniertjes leren ! zet gewoon een cd op met hardstyle laat onze partysletjes foto's zien hahaha :P
    nJa moppie ik spreek je snel weer!

heeeeelveeel dikke Kusjes

• 13 September 2006 - 13:37

Nick:

Leuk om het zo te horen wat je daar allemaal doet.
    het is natuurlijk allemaal anders.

Gr Nick

• 13 September 2006 - 17:55

Roxanne:

jaja schat ik volg je hihi.. nou klinkt allemaal erg gezellig! ene ik wil ook wel weten hoe die AMARICAN boys er nou uit zien hehe! nou schat tot het volgende verhaaltje!! kussssss

• 13 September 2006 - 19:56

Merijn En Marlou:

Hee Mirtje

Wij vonden het erg leuk om je verhalen even te lezen. Ik had het ook wel wat anders verwacht voor je. Ik hoop niet dat je met 60 kilo overgewicht terug komt grapje natuurlijk he. Nee maar je moet gewoon dingen blijven doen die je leuk vind wij kunnen vrijdag pas weer een berichtje van je lezen want morgen moeten we weer werken in den helder. Nou ja mischien kunnen we je zaterdag ook nog even bellen maar dat zien we dan wel weer he. Nou Zusje van me veel plezier en als je niet genoeg hebt aan die hardstyle heb ik ook nog wel wat andere muziek.HARDCORE 4-LIFE. Nou ja veel plezier verder kus en groetje's Merijn en Marlou

• 13 September 2006 - 20:18

Angelique:

Hallo Mirthe , eindelijk een berichtje van je tante uit Hoofddorp , 3 avonden gewerkt .Nu tijd om je site te lezen en om een berichtje achter te laten .Hou vooral ons op de hoogte bij alles wat je doet , leuk om dat te lezen ,groeten van de Cuyonnetjes

• 14 September 2006 - 16:51

Cor En Daphne:

Heee Mirthe

leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt....wij missen je ontzettend hoor haha...klein beetje eigenbelang hihi..

Nou we zullen je in de gaten houden via internet en die jesse..ach voed hem maar een beetje op..of is ie nog erger dan mijn meiden

Liefs Cor en Daf en Sharon en pascalle

• 19 September 2006 - 20:06

Joke Den Dulk:

Hi Mirthe, slapen in de kerk is een goede bezigheid. Zijn er op school leuke vrienden? Zou mooi zijn als aanvulling op Jesse. Hier alles ok. Ons kleine Rovertje is lief. Toen we van vakantie terug kwamen, waren ze in ons huis en zo konden we een paar dagen lekker van hem genieten. Lieverd hou je haaks, ik kan ook het email adres van school eens proberen.
    Dikke kus, ook van Peter,
    Joke

• 20 September 2006 - 08:02

Petra:

Hi Mirth’!

Wat een ontzettend leuke en beeldende verhaaltjes schrijf je, Mirth’! Ik heb je leefomgeving/-situatie daar in Arkansas inmiddels compleet op mijn netvlies! ;D Als je terug in Nederland bent, kun je je herinneringen in boekvorm uitgeven; waardevol voor jezelf en velen met jou!!

Overigens laat ik Kim niets van je site weten ;P ! Als zij zo je verhaaltjes leest, schrijft zij zich vandaag nog in om tezijnertijd (nog lànge niet...%-)) net als jij nu bepaalde ontberingen (Jesse/kerkbezoeken ☺/junkfood) te trotseren; met een dagelijkse rit op zo’n “knol” (“Dat heet ’n paard, mam! %-)”) zou zij weer helemaal tevreden en (meer dan) opgeladen zijn! Zèlfs voor iemand die helemaal niets met “horses” heeft/kan (lees; ondergetekende), klinkt ’t èrg aantrekkelijk dagelijks een heerlijk zorgeloos tochtje door de natuur (of slaat mijn fantasie nu op hol?) te maken. Deze week is Kim van maandag tot en met vrijdag met andere “bruggers” op werkweek; 5 dagen zonder haar is voorlopig stil genoeg! %-D En jij weet wel waarom...klèpperdeklèpperdeklèp!?

Tot gauw !

Liefs,
    Buuf Petra

• 20 September 2006 - 09:51

Urshell:

echt leuk dat je je vermaakt in Amerika... leuke foto's :S. ik hoop dat het voor de rest van het jaar goed met je gaat en op school, maak veel pleier. kus

• 29 September 2006 - 17:32

Hetty Van Lunenburg:

Hallo Myrthe
    Ik ben een collega van je moeder (je hebt met weleens gezien bij het kerstknutselen) en we leven natuurlijk met jou en je moeder mee.
    Wat leuk om zo'n website te lezen. Ik vind het wel moedig van je hoor zo in je eentje op stap.
    Moet je nou ook nog huiswerk maken, want daar hoor ik je helemaal niet over, alleen maar paardrijden en films kijken.
    Wat voor werk hebben je gastouders?
    Myrthe, geniet ervan en ik zie uit naar je volgense verslagjes.
    Groet,
    Hetty